"Att skapa en professionell golfare av en Longdriver"

Hejsan världen - eller i alla fall golfvärlden!

Denna blogg tänkte jag skulle handla om en ganska spänande resa, som kommer att påbörjas inom några veckor - och avslutas i maj!

Upplägget är som titeln förtäljer - att för mig få en chans att komma tillbaka till att spela "vanlig" golf på hög nivå, efter att ha varit totalt uppslukad av Longdriving under 7-8 år...

Denna tanke kom till mig i somras då jag spelade ett antal rundor golf - som jag sällan gör, det brukar bara vara Longdriving jag sysslar med - och jag på dessa rundor gick ett antal slag under par. Flera av mina vänner påpekade då, som tidigare, att jag borde ta upp "vanliga" golfen igen.

Som exempel gick jag på 7 rundor i USA i januari 2010 17 slag under par. Men det är lätt att säga att man gjorde när ma när avslappnad och man inte spelar tävling.

Just därför vill jag testa mig själv!

Så, med hjälp av Gunnar Müller, pro på Sturup Park Golf, kommer jag att påbörja en intensiv resa från och med nu - som ska kulminera i att jag spelar STURUP PARK MASTERS 2011 - där målet är att klara kvalgränsen och spela alla rundorna.

För att klara detta kommer jag att behöva ändra min sving - från att köra enbart på kraft behöver jag nu hitta en säkerhet, utan att för den delen ta bort det som ger mig en fördel över de flesta andra - längden.
Mitt närspel och mina inspel från ca 150 meter och innåt är väl det som annars mest har tagit stryk pga Longdrivingen. Jag tror att sist jag tränade närspel och inspel...ja, då spelades fotbolls-VM i Seoul!

Gunnar kommer att hjälpa mig med min sving och med närspel och inspel.
Jag kommer också väldigt målmedvetet styrketräna och köra specialövningar i gymmet för att öva upp smidighet, snabbhet, styrka i bål och ben, och allmänt förbereda kroppen för golf på hög nivå.
Alla träningstips och gym-tips kommer jag att visa och berätta om här - allt för att dom som läser denna blogg ska kunna få ut så mycket som möjligt av att följa denna resa, och samtidigt för att se till att bloggen aldrig blir tråkig!

Välkommen att följa med mej på detta spänannde äventyr!!!

Cristian Sterning, Professional Longdriver


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0